Dinsdagavond 25 januari, vlak na de persconferentie, was de kerkenraad bijeen. We hebben besloten om in navolging van de overheid ook bij ons de regels weer te versoepelen. Dat betekent dat kerkdiensten met bezoekers beperkt (even of oneven huisnummers) weer mogelijk zijn en dat ook alle activiteiten door de week tot 22.00 uur weer worden opgestart. Op een rijtje:

  • kerkdiensten voor even of oneven nummers (zondag 30 januari zijn de even huisnummers aan de beurt)
  • er is koffiedrinken na de dienst
  • begrafenissen kunnen tot 75 personen zonder koffietafel of 65 personen met koffietafel
  • in het Kerkhuus vinden alle doordeweekse activiteiten weer plaats tot 22.00 uur ’s avonds
  • de eerste keer koffiedrinken op maandagochtend staat gepland voor maandag 7 februari.

Regels omtrent de toegangscontrole en hygienemaatregelen

  • Bij alle zondagse vieringen, begrafenissen en bijbehorend koffiedrinken of koffietafel in ’t Kerkhuus wordt er niet gecheckt. We vertrouwen erop dat bezoekers van zichzelf weten dat ze of corona hebben gehad, gevaccineerd zijn of recent getest. Wel letten we op de 1,5 maatregel, brengen we mensen naar de plaats en vragen we iedereen om na afloop te gaan zitten om zo rustig naar buiten geleid te worden.
  • Bij alle doordeweekse activiteiten in het Kerkhuus wordt er bij binnenkomst wel gecheckt. Dus neem uw coronatoegangsbewijs mee! In het Kerkhuus geldt dat bij alle loopbewegingen een mondkapje verplicht is.

Leave a Reply