app

Dienst van a.s. zondag: wat als het leven anders gaat?

Wat als het leven anders gaat? We zijn in onze wereld heel erg gewend dat wij het leven kunnen plannen. Dat geldt voor ons individuele leven, maar ook voor de samenleving als geheel. Toch komen onze plannen niet altijd uit. Er kan zomaar iets gebeuren dat het leven anders doet lopen? Hoe gaan we daar mee om? Gooien we daar nieuwe plannen tegen aan om het probleem weer op te lossen, zetten we  de tering naar de nering, of leggen we ons er verslagen bij neer? Voor een “gelovig” iemand komt daar ook nog eens de vraag bij welke God in dit geheel speelt? Is hij/zij de oorzaak ervan dat het anders loopt, of heeft God daar geen aandeel in? Dat zijn de vragen waar we in deze dienst naar aanleiding van de schriftlezing mee aan de gang gaan: Wat als het leven anders gaat?

 

 

Leave a Reply