ontmoeting & inspiratie

Elk jaar in september brengt de Protestantse Gemeente in samenwerking met de Katholieke Parochie in Heino een boekje uit onder de titel “Ontmoeting en Inspiratie”. Dit boekje staat vol met activiteiten om elkaar te ontmoeten, om iets te leren, om iets te doen of gewoon gezelligheid zoals uitstapjes. Er is voor ieder wat wils en iedereen mag deelnemen (lid of geen lid). We vinden het juist heel inspirerend om mensen vanuit verschillende achtergronden te ontmoeten.

Klik om het boekje te zien: Boekje Ontmoeting & Inspiratie

Het opgaveformulier vind je hier

koffiedrinken op maandagmorgen

Eenmaal per twee weken is er koffiedrinken op de maandagochtend. Een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten, bijvoorbeeld voor wie op zondag niet bij het koffiedrinken na de dienst aanwezig kan zijn of thuis online de vieringen bekijkt. Het koffiedrinken kan ook mooi gecombineerd worden met bijvoorbeeld een bezoekje aan de markt. Iedereen is welkom, ook introducees en niet leden van de gemeente. Bij toerbeurt zal ook één van de predikanten aanwezig zijn of een ouderling.

Het koffiedrinken is van 10.00 uur tot 11.30 uur. Het is een inloop waarbij je kunt binnenwandelen. Zie de activiteitenagenda voor de exacte data. Als bijdrage voor de koffie/thee en wat lekkers vragen € 2,00. Het tweede kopje is gratis!

tafel van ontmoeting

Samen eten met anderen kan net wat gezelliger zijn dan alleen eten. Er zijn in onze gemeente heel wat mensen die alleen wonen of alleen zijn komen te staan. Elke tweede vrijdag in de maand wordt er gekookt en gegeten in 't Kerkhuus (zie de activiteitenagenda voor de exacte data). Vanaf 18.00 kunnen de deelnemers (na opgave) aanschuiven. Rond half acht kan ieder weer naar huis gaan. Aan de deelnemers wordt een bijdrage in de kosten gevraagd. 

kerk op stap

Het is heel inspirerend om als gemeente eens een keer buiten de eigen deuren te kijken. We doen dat door juist op zondag een reisje te maken met deelnemers uit de gemeente. In de stad van aankomst bezoeken we eerst een kerkdienst. Daarna maken we een stadswandeling met als het even kan een verbinding naar het religieuze leven en sluiten we dag af met een heerlijk maaltijd. Behalve dat het programma heel inspirerend is, is het ook gewoon gezellig en een mooie manier om elkaar te ontmoeten. Een greep uit de plaatsen die we bezocht hebben: Amsterdam, Groningen, Münster, Den Bosch, Amersfoort, Kevelaer, Haarlem enz...

ontmoetingsmiddag voor de ± 25-45 jarigen

Elkaar ontmoeten in een ontspannen sfeer: dat is het doel van de ontmoetingsmiddag voor de generatie vanaf 25 tot 45 jaar (zeg maar mensen die kinderen hebben of zouden kunnen hebben in de kleuter of basisschoolleeftijd). Naast ontmoeting is er ook ruimte om met elkaar ergens over te spreken. Het onderwerp wordt per keer bepaald. We houden deze ontmoetingen twee maal per jaar op een zondagmiddag. Koffie met wat lekkers, een drankje en een maaltijd omlijsten het geheel. 

ontmoetingsmiddag voor de ± 45-65 jarigen

Elkaar ontmoeten in een ontspannen sfeer: dat is het doel van de ontmoetingsmiddag voor de generatie vanaf 45 tot 65 jaar (zeg maar mensen die kinderen hebben of zouden kunnen hebben in de puberleeftijd). Naast ontmoeting is er ook ruimte om met elkaar ergens over te spreken. Het onderwerp wordt per keer bepaald. We houden deze ontmoetingen twee maal per jaar op een zondagmiddag. Koffie met wat lekkers, een drankje en een maaltijd omlijsten het geheel.